در شرایط خاکهای بسیار خورنده باید از پوشش رزین اپوکسی روی آرماتورها استفاده شود.
نیلینگ یک روش پایدارسازی گود است که از این روش برای نیل کردن بخش ناپایدار خاک به بخش پایدار آن استفاده میکنند.
در این مقاله، به بررسی جامع نیلینگ، ازجمله معرفی این روش، مراحل اجرای آن و همچنین بررسی مزایا و معایب این سازه نگهبان میپردازیم.
مشهای فلزی باید به اندازه حداقل یک چشمه روی هم همپوشانی شوند.
از دیدگاه اصول علمی مطرح در مهندسی ژئوتکنیک، روش نیلینگ به صورت مقاوم [۱] عمل کرده و اثر خود را از طریق اندرکنش خاک – میلگرد [۲] حاصل از ایجاد تغییرشکل در خاک اعمال می کند. از این رو استفاده از سیستم نیلینگ در موقعیت هایی که حساسیت به تغییرمکان های ناشی از گودبرداری بالابوده و یا در مجاورت سازه های حساس، قدیمی و فرسوده واقع هستند، و یا شامل خاک های نرم و متوسط به لحاظ سختی و مقاومت هستند، بطور کلی توصیه نمی گردد.
تاثیر خاکبرداری مرحله به مرحله بر روی مکانیزم رفتاری سیستم نیلینگ
پایین بودن ریسک اجرا و خطرات آن در مقایسه با روشهای دیگر مانند انکراژ
پیش از شرح مراحل اجرای نیلینگ ابتدا باید با اجزای این سیستم آشنا شوید. به طور کلی، بخشهای مختلف و اجزا نیلینگ عبارتاند از:
این زمانبندی برای مشخص شدن صحتوسقم فرضیات در مورد چسبندگی دوغاب و خاک صورت گرفته و با انجام آزمایشها، صحت سنجی و بازنگری پارامترها و محاسبات مربوطه انجام میشود.
اگر میخها در تراز پایینتر از سطح ایستابی قرار گیرند، باید آب زیرزمینی تاثیر منفی روی مواردی مانند دیواره گودبرداری یا سینه کار، مقاومت چسبندگی میان دوغاب و خاک محصورکننده آن، یکپارچگی و پایداری سیستم نیلینگ (مانند خودن شدن میخها) نداشته باشد.
بخش اصلی سیستم نیلینگ، میلگردهای فولادی هستند. این میلگردها را نیلینگ چیست که میخ یا نیل نامیده میشوند در چاهکها قرار داده و به صورت درجا دوغاب ریزی میکنند.
دستگاه شاتکریت در فرآیند میخکوبی، ماسه و سیمان را به دیواره منتقل میکند. این عمل توسط افراد متخصص در این حوزه و با همکاری کارگران صورت میگیرد. دستگاه به دو نوع خشک زن و مرطوب زن تقسیم شده و پاشش با فشار قوی باعث ایجاد یک لایه فشرده روی سطح موردنظر میگردد.
خاکهای دانهای اشباع سست و بسیار سست ممکن است در شرایطی که تحت اثر زلزله قرار بگیرند، مستعد روانگرایی باشند.
در سالهای اخیر، نیلینگ در کارهای عمرانی گوناگونی مانند ساخت بزرگراهها، گودبرداریها و تراشهای خطوط راهآهن مورداستفاده قرار گرفته است.
Comments on “New Step by Step Map For نیلینگ”